Fra kontorstol til gåtur på Hærvejen

Arbejder du meget på kontor, eller sidder du generelt meget ned på en kontorstol i hverdagen, kan du opleve et øget behov for at komme ud og røre dig. Her kan du med fordel overveje nogle af de mange forskellige vandreruter, der findes ude i landet. Det er en god måde at få frisk luft i næsen og naturen helt tæt på – alt det du ikke får i hverdagen.

Hærvejen er et forløb langs Jylland, du kan vælge at vandre over længere tid. Det kan være en god udfordring, hvis du vil kaste dig selv ud i naturen og udforske dine grænser. Hos Lokaleaviser.dk kan du læse mere om generelle informationer.

 

Forbered dig grundigt

 

Når man skal på vandretur, er det altid en god idé at forberede sig grundigt. Der er ikke noget værre end uforudsete og dårlige overraskelser undervejs, der kan tage lidt af kampgejsten. Med god forberedelse sikrer du, at du kan undgå denne slags overraskelser, så det hele bare glider som planlagt.

 

Ved grundig forberedelse kan du også få et samlet overblik over hele turen, der kan være rart at have i baghovedet undervejs. Forberedelse er en på forhånd visuel forestilling om ruten, og det kan gavne dig meget senere i forløbet.

 

Lav en tjekliste

 

For at sikre, at du har styr på alle de mest nødvendige ting, er det en god idé at lave en tjekliste. Med en tjekliste kan du lave en komplet oversigt, hvor du lister alle de ting, du skal have med, og som du skal have styr på. Løbende tjekker du dem af, og på den måde er du sikret, når du har løbet listen igennem, at du har styr på alt – for listen er den komplette liste, hvor du ikke har overset noget.

 

Undersøg muligheder undervejs – og find altid alternativer

 

Det er en god idé at forberede sig på hindringer undervejs. Har du fx styr på, hvor du skal sove, hvor du får noget at drikke og spise osv. – så find altid et alternativ. Det kan være, at der på din tur sker noget, som gør, at du bliver forhindret i at udnytte de muligheder, du ellers havde planlagt. En sådan overraskelse kan hurtigt sætte det hele ud af spil. Derfor er det både godt og overskudsagtigt at have et alternativ i baghånden, så du blot kan vælge denne mulighed og fortsætte din tur ubesværet og uden problemer, og med en masse fortsat overskud.

 

Forhåbentlig har du fået mod på at rejse dig fra kontorstolen og tage en tur på Hærvejen (eller en af de mange andre vandreruter i Danmark). For der er ingen tvivl om, at det bedste, som du kan gøre for din krop, hvis du har stillesiddende arbejde er, at komme ud at røre dig i din fritid.

Skriv et svar